IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един фестивален ден с Galaxy Z Flip4

Новият сгъваем смартфон на Samsung е чудесен помощник не само по време на път, но и във всяка ситуация

10:09 | 25.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Samsung
Снимка: Samsung

Да се озова на музикален фестивал в чужбина със счупен телефон и множество приятели, с които да се налага да поддържам връзка и да се намираме лесно между отделните сцени, се оказа истинско предизвикателство. В такива моменти наистина оценяваме колко важно е да имаме издръжлив смартфон, който да ни върши работа във всяка ситуация.

За щастие, новият Galaxy Z Flip4 ми беше подръка, за да ме спаси в момент, в който наистина ми трябваше надежден телефон. Всъщност Galaxy Z Flip4 се появи съвсем наскоро заедно с още един сгъваем смартфон от Samsung – Galaxy Z Fold4, плюс цяла нова екосистема от устройства (часовниците Galaxy Watch5 и Watch5 Pro, както и слушалките Galaxy Buds2 Pro).

През последните години Samsung постига страхотни резултати в разработката на смартфони с огъващи се екрани и Galaxy Z Flip4 е поредният пример за това. Скорошните ми неволи пък дадоха възможност да го тествам максимално на терен.

Независимо дали сте на фестивал, дали сте в чужбина, или тичате от задача в задача в родния град, удобният и компактен смартфон е абсолютно задължителен, за да се справите с всичко в движение. В случая с ваканцията ми в чужбина и фестивалните преживявания беше особено важно смартфонът да се побира в джоба, което се случи изключително лесно с Galaxy Z Flip4, който в сгънато положение е с размери 84,9 x 71,9 x 15,9 мм. Самата панта е по-тънка, ръбовете са симетрични, а корпусът е от матово стъкло.

Същевременно телефонът трябва да пасва добре на личния стил, а Galaxy Z Flip4 пристига освен в класическия цвят Графит, така и в пастелните Bora лилаво, Розово златно и Небесносиньо. Рамките са прекрасен акцент, защото са блестящи и метални. В случая Samsung дава възможност за допълнителна персонализация на смартфона отвън и отвътре с Galaxy Themes, които могат да се приложат на основния и на външния екран. Тук можете да се заиграете с различни шрифтове и дизайн елементи. Ако фестивалът предполага по-забавни детайли, то в бизнес ежедневието можете да изберете нещо по-класическо, което да отговаря на облеклото ви в конкретния момент.

Друг особено важен детайл, когато сме на път, е нуждата от лесна ориентация, за което Galaxy Z Flip4 се погрижи чудесно предвид продължаващото партньорство на технологичния гигант с Google и добрата оптимизация на услугите на втората конкретно за смартфона. За максимален комфорт Samsung предлага достъп до бързи настройки чрез добавяне на уиджети, често използвани услуги и възможности за лесно отговаряне на текстови съобщения. Идеята е да можете да правите много неща в движение, без да се налага да разгъвате телефона, като ползвате 1,9-инчовия му външен екран.

По време на фестивала издръжливостта на батерията беше особено важна, за да не изпусна нито един момент, да запечатам всеки прекрасен миг и да не губя връзка с приятелите си. Galaxy Z Flip4 издържа предизвикателството със своята 3700 mAh батерия. Освен това телефонът има нова функция за 25W супербързо зареждане, като за 30 минути можете да достигнете около 50% заряд.

Galaxy Z Flip4 е оборудван с мощния процесор Snapdragon 8+ Gen 1 и издържа на голямо натоварване, включително ползване на повече приложения, предлагайки максимална производителност. Същевременно е изключително издръжлив. Устойчивостта му на надраскване се дължи на покритието с Corning Gorilla Glass Victus+ отвън и здраво ултратънко стъкло вътре. Рейтингът IPX8 пък гарантира, че дори и в дъждовните моменти на фестивала можех да правя видеа и снимки без устройството да се повреди.

Споменавайки снимките, няма как да не отбележим, че Samsung позиционира Galaxy Z Flip4 като устройство, което дава възможност на потребителите да изразят креативността си и да улавят най-хубавите си мигове по интересен начин. За това се грижи най-гъвкавата FlexCam камера, чрез която телефонът може да прави снимки от всеки ъгъл, позволявайки ръцете на потребителя да са свободни. Това е добра опция за всички, които обичат да правят групови кадри и селфита от различни гледни точки.

FlexCam е подходяща не само за селфита с приятели, но и за направата на видеа под всевъзможни ъгли и за улавяне на различни детайли. Z Flip4 може да бъде поставен частично сгънат в желаната позиция и това да активира FlexCam. Партньорството с Meta пък е довело до оптимизиране работата на телефона със социалните мрежи Instagram, Facebook и WhatsApp за директно споделяне на момента.

От своя страна, функцията Quick Shot е разработена така, че всеки да може да заснема висококачествени селфита директно през външния екран, използвайки основната камера. Galaxy Z Flip4 е гъвкав във всяко отношение – можете да запишете видео с високо качество с Quick Shot и лесно да превключите към Flex режим, за да продължите да снимате без ръце, като междувременно записът продължава. Тази опция се оказа изключително подходяща за запечатване на фестивални преживявания, но със сигурност ще е от полза на всички създатели на съдържание и на влогърите.

Galaxy Z Flip4 отговори напълно и на една от темите на фестивала, който посетих – намаляването на отпадъците и по-екосъобразното живеене. Още с появата на Galaxy S22 в началото на тази година Samsung внедри рециклирани материали не само в опаковките, но и в самите устройства в рамките на инициативата „Galaxy for the Planet”. Целта на южнокорейския технологичен гигант е дългосрочно да използва рециклирани пластмаси и да създава нови материали, мислейки за устойчивото развитие. В Galaxy Z серията са включени пластмаси, извлечени от отпадъци от океана, а опаковките са от 100% рециклирана хартия.

Не на последно място трябва да споменем, че Galaxy Z Flip4 работи с цялата екосистема от устройства на Samsung.

Както Galaxy Z Flip4, така и Galaxy Z Fold4, се предлагат за предварителна поръчка в България от 10 август. Официалните им продажби започват от 26 август. Потребителите, направили поръчка между 10 и 25 август, ще получат електронен ваучер на стойност 400 лева за Galaxy Z Fold4 и електронен ваучер за 300 лева за Galaxy Z Flip4. Освен това могат да се възползват от услугата за подмяна на дисплея от Samsung Care+. Благодарение на това могат да получат еднократна смяна на Инфинити Flex дисплея на телефона на преференциална цена в рамките на година след покупката в оторизиран сервиз на Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още